Radionica TE-MA Teodore Manić je nastala 2013 godine na temeljima delatnosti časovničarske radnje njene majke Svetlane Pavić-Manić, koja je imala sertifikat Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za oslikavanje ciferblata za satove po ugledu na stare šoten satove nastale u zapadnoj Evropi u 17. i 18. veku.

Radionica TE-MA je razvila svoj suvenirski program koji sada obuhvata preko 20 različitih proizvoda. Obzirom da je Teodora Manić dobila sertifikat Ministarstva ekonomije i reg. razvoja za slikanje na drvetu, tekstilu, keramici,porcelanu i staklu, u suvenirskoj ponudi se

  • od drveta nalaze: satovi, magnetići, sličice na podlozi od daske umesto rama, podmetači za čaše, kutije-držači podmetača, držači salveta, saonice i kola za flaše, mini  zaprežna suvenir kola, uskršnja jaja, kutijice za nakit,
  • od tkanine su zastupljeni: futrole za telefone, torbice za dokumenta, torbe nekoliko tipova, majice,
  • od porcelana i keramike i stakla su: šolje, tanjiri, ćase za bombone, čokanji i čašice za rakiju.

Motivi na proizvodima su prilagodjeni mestu na kom se plasiraju. U Beogradu su motivi Beograda sa nazivom Beograd ili Srbija, u Vršcu su motivi Vršca i okoline, u Novoj Pazovi su motivi Banata, u Plandištu motivi Plandišta i zamkova u okolnim selima i sl.

Radionica TE-MA će se truditi da osmisli i ponudi suvenire i za ostale turističke i etno lokacije, koji će biti unikatni i imati lični kreativni pečat umetnika.

Prodajna mesta u Beogradu:

– Bulevar Oslobodjenja 15. Izložbeno prodajni prostor starih i umetničkih zanata
-Skadarska ulica ( donji deo, 4. tezga odozgo, kod kafane “Tri šešira” za vreme trajanja skadarlijskog bazara tokom leta)

Contact

  • Bulevar Oslobodjenja 15, Beograd
  • Your Phone
  • dora.manic@gmail.com
  • https://www.facebook.com/pages/TE-MA-Teodora-Manic/145632038929024