April 17, 2018 in Uncategorized

Zašto žene vole cvetne esencije

Prema nezvaničnoj statistici, žene češće traže savet i pomoć floriterapeuta. Žene su otvorenije za saradnju i upravo su one inicijatorida i ostali članovi porodice krenu na floriterapiju.Od žena se očekuje da se prilagode savremenom tempu života, da usklade porodicu, decu, prijatelje, posao, karijeru, da budu uspešne na svakom polju, a da uz to budu srećne, vedre, pune energije, pokretači. Upravo zbog svega gore navedenog, one češće traže način kako da sve to bude u balansu, a da one ne budu pod stresom.

Žene u razgovoru sa floriterapeutom traže šta je ono što im stvara stres i predupređuju ga. One češće koriste cvetne esencije da bi izbalansirale ženu majku – sa ženom od karijere.Lepši pol  uz pomoć cvetnih esencija,  prevazilazi probleme sa glavoboljom, tenzijom, hormonima da bi bile u formi za sebe i za druge.Žene znaju da im cvetne esencije mogu pomoći da prevaziđu zamor zbog stalnih promena smena, zbog svakodnevne rutine, zbog iscrpljenosti na poslu. One znaju da im cvetne esencije pomažu i kad njihovo dete ima probleme sa učenjem, koncentracijom, strahovima, uklapanjem u novu sredinu pa i njih dovode na terapiju. Žene znaju da će uz pomoć cvetnih esencija kraju dana zaspati bez opsesivnih misli, grča, griže savesti – i zato žene vole cvetne esencije.

Navešću i nekoliko cvetnih esencija koje su dobar izbor za navedene disbalanse.

Alpen Lily – integriše ženstvnost, seksualnost i biološku prirodu žene.

Buttecup – pomaže da se sagleda i promeni tradicionalna inferiorna uloga žene, razvijajući sopstvene standarde vrednosti i preuzimajući punu socijalnu ulogu.

Easter Lily – pomaže ženi da izbalansira između dva ekstrema – čednosti i promiskuiteta.

Lady’s Slipper – nervozna iscrpljenost koja narušava seksualnu energiju.

Pretty Face – preokupiranost spoljnim izgledom i povodljivost – stalno praćenje spoljašnjih standarda lepote. Omogućuje ženi sa stupi u kontant sa svojom unutrašnjom lepotom.

Pomegranate – pomaže da se žena kreativno izrazi, da izrazi svoju seksualnost, da odstrani emocionalne uzroke PMS-a. Pomaže i kod problema sa začećem.

Rusomača – razvija ženstvenost u svim fazama života, od detinjstva do menopauze.

Horbeam – za prevazilaženje osećaja umora kada osoba upadne u rutinu, pa je to počne zamarati i opterećivati.

Olive – za prevazilaženje fizičkog umora, iscrpljenosti, premorenosti.

Elm – za prevazilaženje trenutnog pada energije, volje, snage kada se osoba preforsira.

Penstemon – da se izdrže i situacije koje su veoma teške.

Morning glory – da izbalansira i reguliše dnevne obaveze i navike. Da osobu dovede u red. Za one koji se teško bude.

Merima Aranitović – cvetna terapija




By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree