April 18, 2018 in Uncategorized

Eva pena i šta možete napraviti sa njom

kreativna_trubaDragi drugari, piše vam Lija ((((( : U novom kreativnom postu predstaviću vam eva penu.

Naime, eva pena pruža zaista pregršt mogućnosti i jako je pogodna za rukotvorisanje. U sledećim redovima, daću vam tri predloga kako je možete iskoristiti.

Prvi predlog je da sebi napravite korice za beležnicu. Postupak je više nego jednostavan. Ja sam samo presavila eva penu na pola, malo zaoblila ivice i bukvalno prišila papire za eva penu. Što se ukrašavanja tiče, odlučila sam se za oslikavanje eva pene. To sam radila bojama za oslikavanje tekstila, koje se na ovoj podlozi jako brzo suše i postojane su bez obzira što ih ne fiksiram peglom. Kopču sam lepila lepkom za tekstil, mada je pogodno lepiti i super lepkom.

Drugi predlog je da napravite novčanik. Crvenu eva penu sam presavila na pola, bočne ivice zalepila lepkom za tekstil, zatim napravila dve pregrade koje sam takodje zalepila, a zatim sam bordure napravila tako što sam po ivicama zalepila ukrasnu traku. Što se kopče tiče, odlučila sam se za nitnu, mada nije loše napraviti kaišić kao na beležnici.

dscn5269

Treći predlog je da napravite narukvicu. Ne bih mnogo objašnjavala, izmerila sam dužinu narukvice po obimu svoje ruke i dalje oslikala, zatim kopču napravila kao kod beležnice. Evo rezultata (((((( :

hundert

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree