June 23, 2018 in prirodna apoteka, prirodna kozmetika

Orasi i maslinovo ulje za preplanuli ten

Recept za preplanuli ten

Ovaj isprobani recept je za sve ljubitelje sunca, leta, “čvarenja na suncu” i bronzane boje kože koji vas neće izneveriti. Sa vrlo malo truda i minimalnim troškovima možete postići željeni rezultat, boju na kojoj će vam mnogi zavideti (čak i oni koji to ne bi priznali).

Pre nego se bacite na upotrebu ovog  ulja, morate paziti na nekoliko stvari da ne biste dobili opekotine, te oguljenu i prošaranu kožu. Poželjno je da imate neku osnovu, boju koju ste stekli bez korišćenja ulja, da do svega ovoga ne bi došlo.

 

Sastojci:

-0,5L maslinovog ulja

-zelena kora od 5 oraha

 

Priprema:

U flašu sipajte maslinovo ulje i dodajte izlomljenu orahovu koru. Potrebno je da ova smesa stoji na suncu 4 dana, mada može i kraće u slučaju da ste u mogućnosti da flašu ostavite da bude na suncu čitav dan.  Posle ovog procesa maslinovo ulje će potamneti i spremno je za upotrebu.

Da bi vaša koža lakše i bolje dobila lepu tamniju nijansu važno je da je dobro pripremite. Pilinzi su tu najbolji način da vaša koža bude potpuno čista pre nego što nanesete ulje. Tada možete očekivati najbolje rezultate.

Sunčanje sa prirodnim uljima je najzdravija opcija, ali ipak se pridržavajte saveta kao što su  izbegavanja sunca u popodnevnim časovima, osvežavanje i hidratacija.




By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree