Mnogi od nas žele da žive zdravijim i ispunjenijim životom u prirodi, daleko od gradskog ludila. Kako to obično biva, o prvom koraku se prvo mašta i razmišlja, onda se donese odluka, a nakon toga sledi stupanje u akciju. Zajedno sa grupom drugara, mi smo se odlučili na takav korak i 2009. kupili nekoliko imanja u rtanjskom selu Vrmdža kod Sokobanje.

Vrmdža je planinsko selo u podnožju Rtnja sa oko stotinak domaćinstva, prelepom prirodom, čistim vazduhom i dugom istorijom.

Preuredili smo stare kuće (čakmare), izgradili permakulturne bašte, uveli sistem za dovod i prečišćavanje vode… Istovremeno, bavimo se proizvodnjom prirodnih, domaćih sapuna i kozmetike, organizovanjem pešačkih tura, kampova i organizovanjem seminara i radionica vezanih za permakulturu, eko gradnju, borilačke veštine i proizvodnju prirodne kozmetike.

Od 2012.godine smo postali članovi međunarodne mreže volontera WWOF. U saradnji sa WWOF-om, bili smo domaćini mnogim volonterima iz raznih zemalja koji su nam svojim radom i pozitivnom energijom pomogli u građenju i širenju naše zajednice i održivog načina života.

Uvek smo otvoreni za posete, razmenu ideja, znanja i dobara. Dobrodošli!

Contact

  • Vrmdža
  • 063 75 11 796
  • ekoselovrmdza@gmail.com
  • http://www.ekoselovrmdza.com/index.html