Zoran Đorđević se bavi travarstvom od 2009. godine, ali ta ljubav prema lekovitom bilju počinje mnogo ranije – još u detinjstvu. Danas je na čelu Udruženja Sarlah koje se bavi sakupljanjem lekovitog bilja, edukacijom na polju očuvanja i zaštite lekovitog bilja i biodiverziteta.

Lekovito bilje Đorđević priprema biljne čajeve i preparate sačinjene na bazi lekovitog bilja sa Stare planine, na sasvim prirodan  način među kojima možemo da istaknemo čaj za šećernu bolest, čaj za lečenje prostate, čaj za lečenje steriliteta, čaj za jačanje imuniteta, čaj protiv gripa i prehlade a tu su i tinkture od sremuša, gloga, matočine itd.

Jedna od najvećih prednosti ovog načina lečenja jeste da primena lekovitih biljaka ne škodi organizmu i pored toga što često deluju vrlo kompleksno (pri lečenju jednog poremećaja često se regulišu i drugi poremećaji u organizmu). Lekovito bilje ne deluje trenutno, već je potrebno redovno uzimanje da bi se došlo do željenih rezultata. U isto vreme, zbog kompleksnog delovanja na biohemijske procese fitoterapija otklanja uzročnike problema, a ne samo posledice.

Klasična fitoterapija (priprema čajeva, korišćenje uljanih ekstrakta i dr.) zahteva puno vremena i pažnje a pored toga nije uvek dostupna i laka za primenu (u toku putovanja, u uslovima kada nemate vremena i dr.). Biljke moraju da budu čuvane u određenim uslovima (zaštićene od vlage, svetlosti, …), a vrlo je važno i vreme i mesto sakupljanja biljaka, uslovi sušenja (različite biljke moraju brati u tačno određeno doba godine, da se suše na optimalnoj temperature itd.).

Da napomenemo samo neke od mešavina:

LEČENJE PROSTATE:

Mlečika, koren koprive , petrovac….

ČAJ PROTIV HEMOROIDA:

Neven, kantarion, kamilica….

ČAJ ZA LEČENJE HOLESTEROLA I TRIGLICERIDA U KRVI:

Resnik, maslačak list, kopriva….

ČAJ ZA ŠEĆERNU BOLEST:

Pasulj list, list crnog duda, borovnica list…

Detaljniju ponudu možete pogledati na ovoj slici:

djordjevic_lekovito_bilje

Contact

  • Jorgovana 18, Pirot
  • 010/2341923, 064/5624975
  • sarlah.udruzenje@gmail.com
  • https://www.facebook.com/sarlah.udruzenje