Etno selo Bogut

Sve što vam treba da zaboravite naporne dane i pobegnete od svega je miris livade i šume, cvrkut ptica u zoru i šum reke u blizini. Miris pogače i kajmaka, prijatni domaćini i šetnja krajolikom Vas očekuju u Bogutovcu u domaćinstvu Filipović.
Bogutovac se nalazi na 20 km od Kraljeva, Ibarskom magistralom u pravcu Raške.
Na skretanju za Bogutovačku banju, oko 4 km uz reku u zaseoku Korićanci, nalazi se domaćinstvo Jovice i Darinke Filipović koje sadrži pravi mali etno raj.
Tri barake kao apartmani za dve i četiri osobe i renovirana stara kuća sa dve trokrevetne sobe.

Priuštite sebi i svojoj porodici etno selo Bogut i prelepi seoski krajolik, duge šetnje šumskim stazama, kupanje i pecanje u bistroj planinskoj reci, vožnju biciklom seoskim putevima i kratke izlete u obližnju Banju ili penjanje na Troglav.
Na 2.5 km od etno sela Bogut, nalazi se Bogutovačka banja na 520m nadmorske visine. Poznata po lekovitim izvorima mineralne vode (24 -27 stepeni C) za sve vrste bolesti perifernog i centralnog nervnog sistema kao i za zglobni i vanzglobni reumatizam.
Bogutovac je najpoznatije letilište svim paraglajdistima u Srbiji. Svake godine se organizuju brojni preleti paraglajdingom koji donose užitak ljubiteljima ovog sporta zbog izuzetne pozicije i karakteristike terena našeg mesta.
Uzvodno uz reku Lopatnicu ka njenom izvoru, na putu kroz Propljenicu i Tolišnicu može se uživati u obroncima Troglava i Čemerna. Ovaj put je veoma poznata deonica za bicikliste i planinare.

 

Lovište ‘Troglav-Čemerno’ na površini od oko 11.387 ha Vam nudi lov na srne i divlje svinje u sezoni lova.
Planinska brza i čista reka Lopatnica krije mirna i skrovita mesta gde se možete osvežiti u vrelim danima i nudi Vam rečnu ribu (pastrmku, platicu, klen…) i pecaroški užitak.