Proizvodni pogon se nalazi u Čelarevu, oko 25 km od Novog Sada. Plantoil – farm je osnovan 2010. godine kao porodično preduzeće. Ljubav prema prirodi i tradiciji u primeni lekovitog bilja prenošena je iz generacije u generaciju, a nastavljena daljim školovanjem i usavršavanjem u tom pravcu od strane osnivača diplomiranog inženjera farmaceutske tehnologije, Marijane Đurić.

U toku svog rada primetili smo da veliki broj ljudi ima raznih zdravstvenih problema, između ostalog i dermatoloških, koji se mogu na prirodan način ublažiti i otkloniti, što je i uticalo da početak svog rada usmerimo na proizvodnju malih serija visoko vrednih prirodnih kozmetičkih proizvoda ( prirodni sapuni Aromatherapy, prirodna kozmetika Mareea, ulja, melemi, kreme..).Veliki deo vremena je utrošen na istraživački rad. Sam naziv Aromatherapy podrazumeva da u svom sastavu sadrže etarska ulja lekovitog aromatičnog bilja i njihovo aromaterapijsko i blagotvorno dejstvo na kožu. Poznato je da su prvi zapisi o upotrebi lekovitog bilja pronađeni u ranim egipatskim i azijskim kulturama, a zatim su se znanja prenela u Grčku i druge zapadne zemlje staroga veka. Potom su poznati načini izolovanja aktivnih supstanci lekovitog bilja ( ekstrakcija, destilacija i sl.) te se proizvodi prave po tradicionalnim recepturama u kombinaciji sa novijim tehnologijama i pažljivo biranim najboljim prirodnim sirovinama.

Etarska ulja, u širem smislu, su uljasti proizvodi intenzivnog mirisa, koji se dobivaju iz biljaka ili delova biljaka ( cvet, seme, koren, kora, stabljike, voće ) i drugo, pomoću ekstrakcionih metoda kao što su parna destilacija, ekstrakcija rastvaračima, hladno presovanje i ekstrakcija alkoholom. Etarska ulja su moćnija i imaju jače lekovito dejstvo od biljke iz koje su izdvojene , jer su koncentrat biljnog materijala.

Etarska ulja imaju antiseptičku i antibakterijsku moć. Njihovo delovanje je višestruko kako na telesno stanje ( infekcije disajnih puteva, jačanje imuniteta, kožna oboljenja ) tako i na duševno stanje čoveka i oslobođanje od stresa.

Etarska ulja se čuvaju na tamnom i hladnom mestu dobro zatvorena kako bi se sprečilo isparavanje i oštećenje ulja.

Zbirno

 

Prirodna kozmetika Mareea sadrži duh prirode i najfinijih prirodnih sastojaka hladno ceđenih ulja, etarskih ulja lekovitih aromatičnih biljaka u harmoniji sa drugim prirodnim aktivnim sastojcima a sve u službi zdrave, negovane a samim tim i lepe kože. Proizvodi prirodne kozmetike Mareea nastali su kao rezultat zahteva i potreba korisnika naših prirodnih proizvoda i u tom pravcu ćemo se i dalje razvijati.

Visok kvalitet i aktivni sastojci prirodnih sirovina i lekovitog bilja doprinose pozitivnim efektima već u samom početku njihove primene. Proizvode se u manjim serijama tako da kupci dobivaju uvek sveže napravljene proizvode.

Dejstvo je zasnovano na bogatstvu aktivnih sastojaka, vitamina, minerala, masnih kiselina itd. koji ishranjuju kožu i ne remete njenu normalnu funkciju.

Ne sadrže veštačke konzervanse, parafine, boje i mirise.

Razlozi korišćenja prirodne kozmetike su mnogobrojna, navešćemo nekoliko:

  • efekti delovanja prirodne kozmetike kod zrele i problematične kože su vidljivi veoma brzo, a za zdravu i mladalačku kožu su odlična preventiva i trajna nega,
  • prirodne aktivne supstance održavaju normalnu funkciju kože i prirodnom negom, produžavaju biološku mladost kože lica i tela,
  • biološko dejstvo regeneracije i revitalizacije unutar ćelija traje 24 sata,
  • poseduju širok spektar dejstva : antibakterijsko, antivirusno, sprečava infekcije, umirujuće, stimulativno..
  • ekološki, netoksični, biorazgradivi

PRODAJNA MESTA
NOVI SAD

Veleprodaje:

BIO UNA, Teodora Mandića br. 26

NS PHARM, Đorđa Zličića br. 12

Maloprodaje:

MOJ SALAŠ, Narodnog fronta br. 22

HERBATEKA, Novo Naselje, Radomira Raše Radujkova br. 2

ORGANIC HOUSE, Miše Dimitrijevića br. 24

PANONSKI KUTAK, Ilije Ognjanovića br. 4

ZELENI VRT, REGENERATIVNI CENTAR, Maksima Gorkog br. 19

MELEM OD PRIRODE, Novosadskog sajma br. 3

BEOGRAD
Veleprodaje :
MAKROBIOTIC PROM, Braće Miladinov br. 10
 
VIVA TREF, Višnjička br. 74
 
NUTRICIA, Višnjička br.84
 
 Maloprodaje:
 
URBAN ORGANIC , Kralja Petra br. 56
 
T.R. LIVL, Vidikovački venac, 90D
PRIMA Apoteka, Kalenić, Maksima Gorkog 11
 
 Valkyria, Požeška 116
 
 Apoteka Filmski grad, Miloja Zakića 25a, 011/238 1314

Contact