UDRUZENJE ZA BORBU PROTIV DIJABETESA GRADA BEOGRADA

Ko smo?

Plavi Krug je organizacija koja je nastala iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda. Upravu čine mladi i poletni ljudi koji uz pregršt svežih ideja i naoružani osmehom žele da skrenu pažnju javnosti na probleme sa kojima se susreću osobe obolele od dijabetesa.

CILJ

Osnovni cilj udruženja je poboljšanje položaja i kvaliteta života osoba obolelih od dijabetesa, njihovih porodica, prijatelja i svih onih na koje ova bolest utiče.

PUT DO CILJA

Nizom akcija i edukacija pokušaćemo da podignemo nivo zdravstvene kulture, prenesemo različita iskustva koja se tiču pravilnog lečenja ove bolesti i pomognemo ljudima da shvate šta je zapravo dijabetes i kako se sa njim živi.

Upoznavanje javnosti sa značajem sprečavanja pojave dijabetesa, organizovanje radionica, tribina i seminara za obolele od dijabetesa i zainteresovane za ovo stanje, pomaganje obolelima da ostvare svoja prava u zdravstvu itd.

Cilj nam je da podstaknemo prehrambenu industriju da se bavi proizvodnjom životnih namirnica pogodnih za ishranu dijabetičara, kao i da pokrenemo inicijativu za otvaranje odgovarajućih prodavnica i restorana namenjenih obolelima od šećerne bolesti i svim onima koji vode računa o svojoj ishrani i zdravlju.

MISIJA

Da Beograd postane zdravije mesto za život. Da dijabetičari počnu da vode reačuna o sebi i svom zdravlju, jer jedino adekvatna samokontrola pruža kvalitetniji život.

 

Contact

  • Bulevar Zorana Đinđića 129, Beograd
  • 011 31 222 73
  • http://www.plavikrug.org/