Misija Udruženja za pomoć obolelim od hroničnih virusnih hepatitisa Hronos podrazumeva: podizanje svesti o značaju borbe protiv hepatitisa, pružanje adekvatne podrške onima kojima je pomoć neophodna, uz animiranje državnih organa da ozbiljnije rade svoj posao.

Naša vizija je da budemo sinonim za udruženje koje će postaviti standarde u borbi protiv hepatitisa.

Udruženje deluje u cilju zdravstvene i psihosocijalne podrške, evaluacije, informisanja, savetovanja, prevencije i edukacije prvenstveno osoba obolelih od hroničnih virusnih hepatitisa i članova njihovih porodica, kao i ostalih građana u Republici Srbiji.

Svake godine obeležavamo 28. Jul – Svetski dan borbe protiv hepatitisa. Savetovalište za osobe obolele od hepatitisa radi već 2 godine, a zainteresovani na jednom mestu mogu dobiti informacije i psihološku podršku.

Na sajtu Udruženja se nalazi kontakt pravne pomoći gde savet mogu dobiti svi koji smatraju da su im uskraćena prava kao pacijentima.

Organizujemo redovne tribine i predavanja na kojima pored predstavnika Udruženja i pacijenata govore ugledni lekari, profesori i poznate ličnosti. Delimo vaučere za besplatno testiranje na anti-HCV.

Borimo se protiv stigmatizacije obolelih.

Organizacija je zasnovana na članstvu

Udruženje Hronos trenutno ima 351 člana.

Organizacija je članica drugih domaćih međunarodnih organizacija i mreža.

Contact

  • Srebrenička 3, Beograd
  • 063/702-66-83
  • info@hronos.rs
  • http://www.hronos.rs/