Tatjana Ninković, osnivač i vlasnik male umetničke radionice za izradu suvenira i sitnih ukrasnih i upotrebnih predmeta od gline i srodnih prirodnih materijala ima svoj moto: Od malo zemlje,vatre i vode pravim za Vas mrvicu slobode.
Radnja se zove Stanežnica osmeha “Vrela” i u njoj stanuje neponovljivost nežnosti osmeha i iskra začuđenosti pred plemenitim izazovom stvaranja nečega od ničega. Nečega što nije uvek savršeno ali u sebi nosi toplotu i dodir humanosti.
sl1
 Viteška šolja i kora orahova uz natpis Mike Antića
sl2
Žir – kutija, a može da bude i vaza za sitno cveće, kukurek, niksice, kaćune,ljubičice…, kornjača je takodje kutija i kora od kestena (Ovakva postoji i u velikoj varijanti kao činija za voće)
sl3
Ovaj skup je za svetleću i mirisnu upotrebu. Gorionik (iliti aroma lampa), kandilo i dve kadionice (Drži vatru,drži vodu, jer je pečeno na 1060 stepeni Celzijusovih).
 sl4
sl5
Hobitski servis za čaj (čine ga muška i ženska šolja, čajnik i posuda za šećer ili med) ali ovde možete videti još i hobitski gorionik, malu krivu vazu i figurinu vrapca.
sl6sl7
Figure starog i mladog zmaja. Radim po vašem crtežu.
sl8
Posuda “Otiskivanja” iz koje se može i voda piti jer najbolja i najlekovitija čaša je dlan. Kad ste zabrinuti protrljajte dlanove i stavite ih na lice, i gle čuda, briga nestaje..
sl9
Krigle koje ja volim da zovem akovi i iz kojih radije pijem vino.

Contact

  • Radoja Krstića 33/1, Trstenik
  • 064/2909143
  • tosmeh@gmail.com
  • https://www.facebook.com/pages/Stane%C5%BEnica-osmehaVrela/105442626319453