Neprijatan miris ruku posle seckanja belog luka?

Neprijatan miris ruku posle seckanja belog luka?
Mnogi od nas kuvaju i vole beli luk u raznim jelima. Beli luk je izuzetno zdrav i preporučljivo je koristiti
ga redovno,ponajviše u zimskom periodu kad nam je imuni sistem oslabljen ishranom koje ovo godišnje
doba donosi sa sobom. Međutim, u svom tom uživanju postoji i jedna negativna strana – neprijatan miris
koji se uvuče u ruke i jako ga je teško isprati.
Ima onih kojima je to skroz u redu, a za one kojima smeta, evo nekoliko sasvim prirodnih i vrlo
praktičnih saveta:
Limun i so su dobro rešenje, samo ako nemate neka oštećenja kože. Trljajte ruke kriškom limuna na
koju ste stavili malo soli, potom isperite.
Kafa je takođe dobra, ako vam ne smeta da vam ruke mirišu na kafu. Napravite piling od mlevene kafe
koju ćete pomešati sa vodom. Nanesite na ruke i držite neko vreme, a nakon toga isperite ruke mlakom
vodom.
Peršun je biljka čija je upotreba zaista velika, pa evo i ovde jedna od njih. Dovoljno je da naseckate
nekoliko stabljika i utrljate u prste. Seckani peršun možete posle baciti ili ga ubaciti u domaću supu.
Skoro svaka kuća ima ove sastojke, pa vam neće biti teško da probate jedan ili sve načine i odlučite koji
vam se najviše dopada. Poenta je da su svi podjednako efikasni i koji god da izaberete, rešićete svoj
problem.
Zanimljivost: Da biste kompletno izbegli ovakav problem, možete početi da koristite beli luk crne boje,
koji nema miris, a zadržao je sva svojstva dobrog starog srpskog belog luka. Više o tome sledeći put.