Ideja za ručak koja je osvojila hiljade zaposlenih
Blago vama ako ste svoj poslovni dan uspeli da organizujete tako da imate spremno nutricionističko rešenje oko 13h u napadima gladi. Oni drugi pored gladi znaju i za osećaj neodlučnosti. Šta jesti, koju pekaru orobiti, da li je pica najbrže rešenje…?
Svaki dan isto. Dosadna pitanja i manje-više isto razrešenje – pojesti nešto što će najbrže biti tu, ispred vas.
Ovaj obrok može postati pravi ugođaj u svakom smislu.
Nedeljom nabavite povrće, sir, dresinge, meso, pastu sve što volite. Nabavite nekoliko tegli sa zatvaračem. Naređajte namirnice u tegle tako da su dresing, ulje, sirće i začini na dnu. Zatim ide sir, pasta ili meso i tek na vrhu zeleniš (zelena salata, bosiljak, karfiol, paradajz…). Teglu ne punite do vrha jer će biti lakše da je protresete kad počnete da jedete kako bi se namirnice sjedinile. Za svaki dan u nedelji spremite po jednu. Kad izlećete ujutru iz kuće, zgrabite jednu teglu i rešili ste problem obroka oko 13h.
Prvo, pojeli ste izuzetno zdrav obrok, uštedećete novac ne kupujući brzu hranu i nema nervoze i dosadne neodlučnosti šta jesti.
Dok ne napunite svoje tegle, evo nekoliko lakih recepata sa kombinacijom namirnica koje možete naći u svakom supermarketu.
Tegla sa piletinom
Balzamiko ili limunovo sirće (2 kašičice) – na dno
Pečena pletina u komadima
Sušeni paradajz
Maslinke
Sveža paprika
Listovi svežeg spanaća
Više na BizLife
Leave a Reply