April 17, 2018 in Uncategorized

Budite gospodari svoje sudbine

Nema onog koji ne želi za sebe najbolji mogući život, ali je većina ubeđena da su se, bez obzira na prihvaćenu frazu da smo „gospodari svoje sudbine“, okolnosti urotile u naumu da nas spreče u ostvarenju kvalitetnog života.

Naše želje su bitnije od našeg poimanja njihove važnosti. Ukoliko jasno i samouvereno stojimo iza naših snova moramo preći i na sledeći korak – akciju i njihovu realizaciju. A za to je potrebno da naučimo da vladamo sobom. Kada znamo šta želimo i verujemo da možemo da imamo to što želimo i pokrenemo se da to i uradimo – naše želje će se i ostvariti.

Kako možemo postati gospodari svoje sudbine? Evo pet osnovnih koraka koji mogu bitno da promene sposobnost vođenja sopstvenog života.

  1. Shvatite da imate mogućnost izbora. Vaš život je proizvod vaših izbora i ako želite da ispoljite sebe – morate biti svesni onoga što birate. Ako te izbore pravi vaša podsvest, onda ste u milosti nepoznatog. Pozitivni, afirmativni izbori vas dovode bliže idealu – negativni izbori vas od njega udaljavaju. Ako verujete da izbora nema – vi ste žrtva i ostaje vam samo da se nadate dobrome. Dok god sebe predstavljate žrtvom – drugi će birati umesto vas, ali ne pod vašim već pod njihovim uslovima.
  2. Živite život pod svojim uslovima. Vaš život mora da radi za vas ako želite išta da stvorite. Budite realni i sagledajte pod čijim uslovima živite. Ukoliko vam ih neko nameće – niste nezavisno biće i hodate tuđim putevima. Onog momenta kad počnete da živite pod svojim uslovima – tuđe priče vas neće brinuti ili skretati sa puta. Znajte šta želite i kontrolišite svoj život stalno.
  3. Budite svoji. Obzirom da svi imamo potencijal da budemo sopstveni gospodari – način razvijanja tog potencijala je autentičnost. Ne brinite šta drugi misle o vama, šta drugi žele da vi oblačite i kako žele da izgledate. Budite svoji. Zadovoljite sebe i zadovoljićete i ljude koji vas poštuju. Ako vas neko ne poštuje – nema potrebe da bude u vašoj blizini.
  4. Budite svesni kradljivaca snova – Ne delite svoje želje sa onima koji ne veruju u vas. Ako svima rastrubite šta želite, tako rasipate energiju i sprečavate da se to i desi. Mnogi vole da dele svoje snove preko Facebook statusa jer žele podršku – ali tako neće doći do njihovog ostvarenja. Samo vi možete kreirati svoj život. Vi ste odgovorni za njega i niko drugi ne može to uraditi umesto vas. Ako nemate jaku volju i tražite od drugih pomoć – privući ćete i one koji nemaju najbolje namere.
  5. Nemojte da trpite smarače. Ljudi vole da ogovaraju uspešne ljude jer su nezadovoljni svojim životima i osećaju zavist i ljubomoru. Naučite da živite sa tim i postanite otporni na to. Mnoge religije i filozofije govore o ljubavi i praštanju ali pravi oproštaj je u oslobađanju od emocionalne povezanosti za takve priče tako da vam više ne utiču na život.

Izvor: Waking times
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree