April 17, 2018 in Uncategorized

Cimet i med – lekovita mešavina

Utvrđeno je da mješavina meda i cimeta liječi veći broj oboljenja te ga naučnici širom svijeta prihvataju kao djelotvoran lijek. Takođe, omiljeni pčelinji proizvod se može korisititi u liječenju bez ikakvih nuspojava. Pogledajte koja se oboljenja mogu liječiti pomoću cimeta i meda (prema istraživanjima zapadnoevropskih naučnika).

  • Srčana oboljenja: Napravite pastu od meda i cimeta te je nanosite na hljeb umjesto džema ili drugih namaza i redovno je jedite za doručak. Istraživanja pokazuju da ovakav doručak smanjuje holesterol i rizik od srčanog udara. Takođe, osobe koje su već imale srčani udar, mogu smanjiti rizik od sledećeg konzumiranjem pomenute mješavine.
  • Redovna upotreba pomenute mješavine ublažava gubitak daha i jača rad srca te revitalizuje vene i arterije.
  • Ujedi insekata: Uzmite jedan dio meda i dva dijela mlake vode te dodajte kašičicu cimeta. Miješajte dok ne dobijete pastu koju ćete blago masirajući nanijeti na bolno mjesto. Bol nestaje u roku od dva minuta.
  • Artritis: Osobe koje pate od artritisa mogu svakodnevno uzimati, ujutro i uveče, 250 ml tople vode da dvije kašike meda i jednom kašičicom cimeta. Ako se redovno uzima, može se ublažiti i hronični artritis.
  • Opadanje kose: Osobe koje pate od gubitka kose ili ćelavosti, prije pranja kose potrebno je da nanesu mješavinu od toplog maslinovog ulja, jedne kašike meda, jedne kašičice cimeta i da nakon petnaest minuta isperu.
  • Infekcije mokraćnog mjehura: U čašu mlake vode dodajte 30 grama cimeta i jednu kašičicu meda te popijte. Pomenuta mješavina uništava bakterije u mokraćnom mjehuru.
  • Zubobolja: Napravite pastu od jedne kašičice cimeta i pet kašičica meda i nanesite je na bolni zub. Možete nanositi tri puta dnevno sve dok zub ne prestane da boli.
  • Prehlada: Nebitno da li se radi o najobičnijoj ili o ozbiljnoj prehladi, uzimajte tri dana 15 ml toplog meda sa ¼ kašičice cimeta. Ovaj lijek će izliječiti hronični kašalj, prehladu i pročistiti sinuse.
  • Bol u stomaku: Cimet i med, kada se uzimaju zajedno, smiruju nemirni želudac te pomažu kod liječenja čireva na želucu.
  • Imunitet: Dnevna upotreba meda i cimeta jača imunitet te štiti organizam od napada virusa i bakterija. Istraživanja pokazuju da med sadrži obilje vitamina te da njegova redovna upotreba jača bijela krvna zrnca koja se bore protiv bakterija i virusnih oboljenja.

Više u minimagazinu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree