Himalajska so je daleko bolja od tradicionalne jodirane soli. Ona u sebi sadrži ista 84 prirodna minerala i elementa koje se mogu pronaći i u ljudskom telu. Ovaj oblik soli nastaje poslednjih 250 miliona godina pod jakim tektonskim pritiskom, čime se stvara okruženje nulte izloženosti toksinima i nečistoćama.

Koristi za čovekovo zdravlje su mnogostruke:

  • Kontrola nivoa vode u telu
  • Uticanje na stabilan pH balans u ćelijama
  • Poboljšanje nivoa šećera u krvi
  • Pomoć u smanjenju uobičajenih znaka starenja
  • Povećanje apsorpcije hrane u digestivnom traktu
  • Poboljšanje vaskularnog zdravlja
  • Jačanje kostiju
  • Stvaranje zdrave seksualne želje
  • Poboljšanje cirkulacije

So koju mi koristimo sastoji se od 97,5% natrijum-hlorida i 2,5% hemikalija poput joda (koji se veštački dodaje, i to ne u svaku so). Ta so u sebi nema hranljivih vrednosti niti minerala. Telo se ne može osloboditi obične kuhinjske soli na prirodan način. Ono mora potrošiti neverovatne količine energije da bi se telesne tečnosti održale u ravnoteži, pa se voda uklanja iz ćelija u pokušaju da se neutralizuje neprirodni natrijum hlorid.

Studije pokazuju da za svaki gram kuhinjske soli koji vaš sistem ne može da obradi, vaše telo iskoristi dvadeset puta veću količinu ćelijske tečnosti za neutralizaciju natrijum hlorida iz soli. Ovo može dovesti do celulita, reumatizma, artritisa, kao i kamena u bubrezima i žučnoj kesi.

Izbor himalajske soli može imati značajan uticaj na vaše zdravlje. Iako je sličnog sastava kao i obična so, natrijum hlorida ima manje a i kristali su veći, pa je telu lakše da ga se oslobodi.

Izvor: Global healing centar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.