April 17, 2018 in Uncategorized

Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa

Udruženje građana Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa, skraćeno IRKA je pokrenuta prvenstveno radi što hitnijeg donošenja Zakona o medicinskoj primeni Marihuane u Srbiji. Evo njihovog zahteva:

ZAHTEV MINISTARSTVU ZDRAVLJA DA ODMAH, PRIVREMENO, OMOGUĆI ONIMA KOJIMA JE NAJBITNIJE, MOGUĆNOST NABAVKE I KORIŠĆENJA KANABISA I DEKARBONIZOVANOG EKSTRAKTA NJEGOVIH CVETOVA (Ulja sa visokim % THC-a).

Svi oboleli koji žele odmah da dobiju privremenu dozvolu za lečenje kanabisom, mogu kao što su to mnogi već učinili, da nam pošalju svoju poslednju medicinsku dokumentaciju (fotokopiranu) sa ličnim podacima i kraćim komentarom, zašto bi hteli da koriste kanabis ili koliko im on koristi.
Vaše zahteve uz poslednje nalaze, pošaljite na naš e-mail: irka@irka.org.rs (kancer, kronova, epilepsija, HIV, hepatitis C, autoimuna obolenja, reumatoidni artritis, dijabetes, neuropatski bolovi, psorijaza, neurološki poremećaji, astma, itd.),
a oboleli od MS-a i drugih neurodegenerativnih obolenja mogu poslati posebno, na e-mail potrpredsednika Udruženja građana IRKA, Slavoljuba Saše Dragišića  koji je takođe bolstan od MS-a. e-mail: sale7912@facebook.com
Oni koji ne mogu da pošalju e-mailom, molimo da pošalju na Sašinu kućnu adresu- ul. Dositeja Obradovica 17, 26229 Plocica ( Kovin ).

Imamo nezvaničnu potvrdu da će par klinika stati iza zahteva obolelih i da će se u najskorijem mogućem roku naći rešenje za sve hitne slučajeve, kako se oni koji se leče ne bi osećali kao kriminalci i mogli na najjednostavniji način da sebi nabave lek, dok se novi zakon ne donese i primeni.

Zahtev će u ime obolelih poslati sva udruženja koja trenutno postoje u Srbiji i bore se za legalizaciju: IRKA, HUK (Novi Sad), Lekalizuj i Medikana (Niš), kao i par udruženja obolelih od kancera, MS-a i drugih obolenja. Pozivamo ih sve da učestvuju u ovoj neophodnoj akciji, koja će pomoći i obolelima, kao i lekarima i klinikama koje žele da na ovaj način pomognu svim obolelima.

Ovo je prvi korak, zakon očekujemo već tokom novembra, a njegovu punu primenu u narednim mesecima. Svi oboleli koji se sada jave imaće naravno i prednost u predstojećoj medicinskoj registraciji i medicinskim kanabis karticama, sa kojima će imati pravo da se leče i po potrebi uzgajaju sebi kanabis.

HVALA svima koji su do sada poslali svoje zahteve, kao i svima koji nas podržavaju, jer samo ovako zajedno možemo da pomognemo desetinama hiljada obolelih od mnogih teških obolenja za koje savremena medicina nema leka, a kanabis može da pomogne i mnoge da izleči.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree