April 16, 2018 in Uncategorized

Masažom dlanova podstičete životnu energiju i otklanjate stres

Kad god ste napeti, nervozni ili uzrujani, primenite neku od ovih jednostavnih vežbi opuštanja.
Čim protrljate  dlanove, podstičete tokove životne energije u telu.

Pored toga što olakšava bol, akupresura pomaže u uspostavljanju ravnoteže duše i tela. Ona uklanja napetost i stres, koji slabe imunitet i onemogućavaju telo da normalno funkcioniše. Dr Majkl Rid Gač, direktor Instituta za akupresuru u Berkliju u Kaliforniji, kaže da akupresurom može da se postigne unutrašnji sklad i da ona povećava otpornost organizma na bolesti.

„Umor i stres izazivaju lučenje takozvane laktične kiseline, koja je glavni krivac što osećamo napetost i grč u mišićima“, objašnjava dr Rid. „Kad se vrši pritisak na određenu akupresurnu tačku, napetost mišića popušta, vlakna se izdužuju i opuštaju, poboljšava se cirkulacija i otrovi se brže izlučuju iz organizma.“

Kada samo protrljamo dlanove, oni se greju i nastaje polje magnetnog napona koje podstiče tokove životne energije u telu.

Zato, kad god ste nervozni ili uzrujani, primenite neku od ovih sjajnih vežbi opuštanja. Možete da ih izvodite bilo gde, u prevozu, za radnim stolom ili dok gledate televizor.

Evo jedne odlične vežbe istezanja koja će pospešiti prokrvljenost šake. Prsti jedne ruke treba da budu isprepletani s prstima druge ruke. Sada prste snažno povlačite od korena do vrhova prstiju i istežite dlanove. Ako želite da se opustite, desnim palcem snažno pritisnite tačku između palca i kažiprsta na desnoj ruci, pustite, pa opet pritisnite. Ponovite isto i s drugom rukom.

 Zagrejte dlanove

Dlanove prislonite jedan o drugi tako da vam se prsti ukrštaju. Trljajte koren između prstiju, prvo jednom, pa drugom rukom. Vežbu ponovite 20 puta za svaku ruku.

 Otklonite sve blokade

Dlanove namažite kremom, pa palcem jedne ruke masirajte drugi dlan. Bolna mesta pritiskajte duže. Ova vežba je naročito od pomoći osobama koje pate od ukočenih zglobova prstiju ako dosta vremena provode za računarom.

Više na sajtu Web-tribune
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree