April 17, 2018 in Uncategorized

Napravite domaće labelo

Ponovo ćemo obradovati one koji su predani domaćoj radinosti. Svi koji vole da eksperimentišu, kako bi ugodili sebi i napravili nešto lako, a korisno, mnogo će se obradovati našem novom receptu. Na temi smo prirodne kozmetike i prirodnih preparata iz kuhinje, tako da ćemo i ovoga puta nastaviti istim tokom. Reći ćemo vam šta je sve potrebno kako biste napravili prirodno domaće labelo za usta.

Osnovni sastojak koji će vam trebati jeste pčelinji vosak, nekih 2g, ulje jojobe, susama ili kokosa, oko 4ml. Ovoj smesi možete dodati kokosov puter ili ši puter, nekoliko kapi esencijalnog ulja po želji, kao i malo meda.

Postupak pravljenja ne može biti jednostavniji, potrebno je pčelinji vosak i ulje koje odaberete otopiti i dodati ostatak sastojaka. Dakle, u posudu sa vodom stavite manju posudu u kojoj će biti vosak i ulje i zagrevajte na tihoj vatri dok se ne otopi. U osnovi ste već dobili labelo. Dobijenu smesu treba izliti u posudu od starog labela ili grožđane masti. Dodavanje meda i eteričnog ulja je proizvoljno. Po želji možete dodati i malo prehrambene boje, kako bi vaše labelo bilo u boji.

Ovaj recept možete iskoristiti za sebe, ali isto tako možete obradovati i neku dragu osobu jedinstvenim poklonom. Ono što je najvažnije, dobili ste prirodni proizvod, koji će sigurno hidrirati vaše usne.

Lidija Petrović
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree