April 17, 2018 in Uncategorized

Napravite masku za lice od zeolita

Autor: Lidija Petrović

Prvobitna ideja je bila da pišem o nečemu što je zaista odjeknulo u poslednje vreme, barem u mom okruženju. Sa više strana dobila sam informacije o zeolitu, na više izloga zdrave hrane pročitala „Novo – zeolit u prahu!“ Nisam ostala imuna na uticaje, pa sam i sama probala neki od proizvoda sa zeolitom. To je bila maska za lice koju sam naručila od žene koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike. Moji pozitivni utisci naveli su me da malo više pročitam o zeolitu, pa ću nešto od toga preneti i vama, pre nego što vam predstavim nešto što možete i sami kod kuće da probate sa zeolitom u prahu. Ali najpre, da se informišemo.

Zeolit je mineral koji se nalazi u vulkanskim stenama i nastao je taloženjem gasova i pare u okeanima. Interesantne je strukture, kao i karakteristika, zbog čega je dobio naziv „čarobni kamen“. Zeolit služi za detoksikaciju, jer ima svojstvo da upija štetne materije iz našeg organizma, a takođe sadrži i kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum i veoma je značajan dodatak u ishrani.

Ono što sam ja probala i želim da vam preporučim jeste maska za lice od zeolita koju možete sami napraviti kod kuće. Na taj recept naišla sam negde usput na internetu, isprobala i rezultati su zaista dobri. Za taj poduhvat biće vam potrebni:

Zeolit u prahu, koji možete naći u zdravoj hrani, ja sam kupila manje pakovanje od 200g koje je koštalo 200 dinara, ali sam otkrila i veliko pakovanje od 900g koje košta 400 dinara, tako da prošetajte do više prodavnica pre nego što se odlučite za kupovinu, jer zeolit svakako možete iskoristiti u razne svrhe.

malo vode

pola kašičice meda

posuda u kojoj ćete pripremati sastojke i kašičica.

Najpre je potrebno da dve kašičice zeolita promešate sa malo vode, samo vodite računa da smesa ne bude mnogo retka.

Zatim u tu smesu dodajte pola kašičice meda. U originalnom receptu stoji jedna kašičica, ali meni je ispalo suviše retko, dakle slobodno stavite manje, pa ćete već videti po strukturi treba li dodati više.

Smesa bi trebalo da bude gusta i kompaktna, kako biste mogli da je prstima lepo nanesete na lice.

Masku držite dok ne počne da se suši i da vam zateže kožu. Na delovima na kojima je suva, polako će menjati boju, postajaće svetlija.

Skinite je tako što ćete se umiti. Osetićete odmah da vam je koža glatka i mekana. Posle maske, možete namazati i neku kremu. Ponovite tretman bar još jednom u toku nedelje. Rezultati će biti očigledni.

Ja nemam većih problema sa kožom, ali imam narušenu ph vrednost kože i lice mi se dosta peruta, pogotovo u vetrovitijim i hladnijim danima. Ova maska mi pomaže da taj problem ublažim.

Takođe, zeolit se može koristiti u ishrani, koristi se u proizvodnji organske hrane, za prečišćavanje vode, a neki ga nazivaju i mineralom budućnosti. Nadam se da sam vam bar malo približila primenu zeolita i da ćete probati recept kod kuće.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree