April 18, 2018 in Uncategorized

Napustili su sve i preselili se u ekološku tvrđavu na vodi

Vejn Adams i Ketrin King, bračni par iz Kanade, rešio je pre 23 godine da napusti gradsku vrevu i preseli se u kuću na vodi. Ovu plutajuću kuću i baštu nazvali su Zaliv slobode, što i najbolje opisuje njihov novi način života.

Ova vodena tvrđava sastoji se od 12 platformi na kojima se nalaze kuće i bašte međusobno spojene mostićima. Sve je u pink i tirkiznim nijansama i nalazi se u mestu Tofino u Britanskoj Kolumbiji.

Tokom zimskih meseci, ovaj par sakuplja kišnicu kao pijaću vodu, a leti je zahvataju na obližnjem izvoru. U plastenicima gaje voće i povrće tokom cele godine, a struju dobijaju preko solarnih panela i generatora. Nekada su imali i kokoške, ali su odustali zbog raznih predatora.

Ova kuća je za njih projekat čija se izgradnja nikada neće završiti. Iako žive u ekosistemu punom jelena, vukova, vidri i ptica, najveće muke zadaju im ogromni pacovi koji dostižu i 15 kilograma težine.

A, kako ovaj par provodi slobodno vreme? Pre svega, posvećeni su svojim hobijima i umetnosti, kao i održavanju bašte. Dosta novca zarađuju od svojih rukotvorina, ali i od turizma, jer je posetiocima dozvoljen pristup ovoj zanimljivoj ekološkoj tvrđavi.

Izvor: Blic
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree