April 16, 2018 in Uncategorized

Otvoren konkurs za inovativne eko-projekte „Zelene ideje“

Juče, 10.04. je u KC Gradu u Beogradu predstavljen medijima konkurs “Zelene ideje”.

Konkurs „Zelene ideje“, koji nagrađuje najbolje inovativne preduzetničke eko-projekte, otvoren je drugu godinu zaredom. Svaka inovativna ideja koja je zasnovana na principima održivog razvoja imaće priliku da dobije podršku u vidu donacije Fonda braće Rokfeler, Trag fondacije i Erste Banke, a ove godine nagrade će obezbediti i novi partner na projektu – Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC).

Na konkursu, koji je otvoren do 15. maja, tri najbolje ideje biće nagrađene sa po 7.000 dolara, a dobiće i priliku da osvoje dodatnu nagradu od 10.000 dolara na Regionalnom forumu. Udruženja, mala preduzeća, preduzetnici i pojedinci moći će da konkurišu prijavljivanjem svojih „zelenih“ ideja, bez potrebe za pripremom biznis plana. Cilj konkursa „Zelene ideje“ je da postakne razvoj preduzetničkih ideja koje bi trebalo ravnomerno da obuhvate sve elemente održivog razvoja i da podjednako imaju društveni, ekološki i ekonomski uticaj u zajednici, a da istovremeno koriste lokalne resurse.

Na jednodnevnom Nacionalnom forumu, koji će biti održan u Beogradu u junu, preduzetnici koji uđu u uži krug predstavljaće svoje ideje od kojih će biti odabrane pobedničke tri. Pored nagrade na Nacionalnom forumu, sve tri nagrađene ideje učestvovaće u julu 2014. godine na Regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler (RBF) zajedno sa učesnicima iz Makedonije, Kosova, Albanije i Crne Gore uz mogućnost da se takmiče za dodatnu nagradu od 10.000 dolara.

Na prošlogodišnjem Regionalnom forumu za „Zelene ideje“, održanom u Makedoniji, nagrađena su čak dva projekta iz Srbije koja su osvojila nagradu na Nacionalnom forumu – solarna mobilna sušara Anice Simović iz Raške osvojila je prvo, a solarni tricikl braće Grabarević iz Subotice treće mesto.

Podnosioci projektnih ideja se na konkurs mogu prijaviti putem Prijavnog formulara, koji se može preuzeti na www.tragfondacija.org i na www.superste.net.

Popunjen prijavni formular potrebno je poslati do 15. maja 2014. godine u 17 časova, elektronskim putem na adresu: zeleneideje@tragfondacija.org.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree