April 17, 2018 in Uncategorized

Prirodni lekovi protiv ujeda komaraca

Juče nisam uspeo u stanu da pronađem nijedan krem koji bi smirio svrab mojoj deci. Pošto standardna rečenica, Probajte da ne mislite o tome, nije bila uspešna, a ubodi su pretili da postanu rane, potražio sam na internetu šta priroda ima da mi ponudi. I evo spiska:

JABUKOVO SIRĆE – Sirće je jedna od onih stvari koje svako ima u svom špajzu. Osim za mršavljenje i začinjavanje salata, ono umanjuje svrab od ujeda komaraca. Ovaj mali trik ne samo da će vam pomoći da umrtvi bol i svrab od ugriza, već neće ni da vas peče, pa može da se koristi i za odrasle i za mališane.

PASTA ZA ZUBE – Ona je odličan način da smirite kožu. Najbolja je ona sa dosta peperminta, ali bilo koja će pomoći. Samo natapkajte malo na tufnu i svrab će nestati za samo nekoliko sekundi.

LED – Hladnoća umanjuje svrab, posebno od ujeda komarca. Ako nemate leda, stavite taj deo kože pod mlaz ledene vode. Jedini problem je što, čim se koža “ugreje”, svrab se vraća. Ali dok ne dograbite pastu za zube ili sirće, biće od pomoći.

ALOE VERA – Aloja pomaže kod mnogih zapaljenja na koži, pa tako i ujeda komarca. Dovoljno je da stavite malo na otečeno mesto da problem nestane.

LIMUN – Limun je savršeno voće za leto, počev od limunade, tretmana za kosu, rešavanja problema lošeg mirisa u kući, ali i uklanjanja svraba od ujeda komarca. Samo nekoliko kapljica na problematično mesto i vaša potreba za češanjem biće iskorenjena.

SODA BIKARBONA – Napravite pastu od bikarbone i vode, stavite na ujed i ostavite da odstoji 15 minuta.

BELI LUK – Beli luk jeste jedan od najsmrdljivijih prirodnih tretmana za ujed komarca, ali je jedan od najboljih. Ugrizeno mesto istrljajte čenom belog luka i u roku od nekoliko minuta svrab će nestati!

Izvor: S Media
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree