April 18, 2018 in Uncategorized

Prirodni losion za telo

Prirodni sastojci o kojima smo već pisali i načini na koji možete napraviti sami svoju kozmetiku idu zaista u nedogled. Svi sastojci koji se kombinuju su isti, a možete ih iskoristiti u različite svrhe. Tako ćemo vam ovaj put predstaviti nešto malo neobičnije, ali isto tako zaista neophodno ove zime. Evo kako da napravite prirodni losion za telo. Nemojte biti skeptični, jer su svi sastojci potpuno prirodni i možete ih naći u prodaji. Biće vam potrebno sledeće:

Pčelinji vosak, kokosovo ulje, shea maslac i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru.

Količina sastojaka je u suštini proizvoljna, ali je važno da bude podjednaka doza svih. Ako za početak odlučite da napravite manje možete uzeti po 30 g svega ili ako niste toliko skeptični odmah možete po 50 g. Filozofija pravljenja proizvoda nije uopšte komplikovana – potrebno je da na niskoj temperaturi u nekoj manjoj posudi otopite vosak, tome dodate kokosovo ulje i maslac uz neprestano mešanje. Vrlo brzo – kroz minut, dva – sastojci će postati potpuno tečni. Tada ih sklonite sa šporeta i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Zatim dobijenu smesu izlijte u kalupe. Tu se već možete malo poigrati, ne morate izliti sve u obične kockaste kalupe, možete pronaći neke dekorativne sa školjkama, zvezdama i ostalim oblicima. Delovaće zanimljivo i neobično, pogotovo jer to možete iskoristiti i kao unikatan poklon. Ostavite kalup na hladnom mestu i kada se stegne, spremno je za upotrebu. Interesantno je to što je ovaj losion za telo u čvrstom stanju, dakle nanosite ga kao sapun i razmazujete po koži. Dobra stvar je što nije premasno, a dovoljno hidrira kožu.

U ovakvim izletima pravljenja prirodne kozmetike slobodno se možete igrati i po želji menjati sastojke. Recimo umesto shea maslaca možete dodati kakao buter, a umesto kokosovog ulja bademovo ulje. Granice su nemerljive i svaki eksperiment je dozvoljen – po vašem ukusu i želji.

Lidija Petrović
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree