April 17, 2018 in Uncategorized

Saveti za kreativno razmišljanje

Stalna žurba, poslovi, porodica, vrtlog oko nas nam vrlo često ne dozvoljava da budemo kreativni. Ovde možete pronaći nekoliko jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da izvučete najviše iz razmišljanja, kontemplacije i organizacije vremena koje pozitivno utiče na vaš kreativni rad.

Saveti za kreativno razmišljanje

Čitajte pre spavanja

Ovo je klasičan trik za upošljavanje podsvesti koji se koristi kad bi trebalo nešto da naučimo i zapamtimo. Ako želite više da razmišljate, čitajte pre spavanja. Studije pokazuju da mozak pamti više i razmišlja podsvesno o informacijama koje obrađujete pre ulaska u REM fazu.

Zapisujte beleške kad god vam naiđu ideje

Zapisujte beleške. Mnogo beležaka. Bez obzira na doba dana ili noći. Držite beležnicu pored kreveta, i imajte jednu uvek pored sebe u džepu ili torbi. Ne plašite se da zapisujete beleške u javnosti, ili gdegod da vam naiđe inspiracija. Beleške mogu biti veoma vredne – ponekad neće biti važne, ali ponekad mogu biti pravi grumenčići zlata.

Govorite o svom radu

Ukoliko se bavite kreativnim radom, morate naglas govoriti o svom radu. Razgovor o vašim aktivnostima može stvarno pomoći u daljem radu. Ako možete da imenujete stvar na kojoj radite, da je objasnite i opišete drugima, to je dobar znak da ste fokusirani na ono što radite.

Koristite vreme u saobraćaju

Koristite vreme dok vozite, dok ste u autobusu, dok ste u putu do posla. Čitajte, slušajte, razmišljajte, pravite liste, ili u glavi proveravajte gde ste stigli sa poslom. Ima onih koji meditiraju u putu i razmišljaju o sebi, što takođe nije loša strategija.

Ne potcenjujete vreme za razmišljanje

Nađite vremena da razmišljate. Mnogo umetničkih dela je nastalo posle meseci života unutar umetnikove glave. Dok radite, šetate, perete sudove, iskoristite vreme da razmišljate kreativno i to će se isplatiti. Iznenadićete sebe koliko napretka ćete postići ovom metodom. Vreme za razmišljanje je dobro utrošeno vreme.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree