April 17, 2018 in Uncategorized

Spojite lepo i korisno:Stare novine i dekupaž

kreativna_truba_zs

Stare novine možete koristiti za ukrašavanje nekog novog predmeta, pravljenje poklona, ili čak restauraciju nekog starog nameštaja.

 

Od materijala vam je potrebno sledeće:

  • Stare novine, koje god želite – od dnevne štampe do ženskih časopisa
  • Lepak za dekupaž ili drvofiks
  • Predmet koji ukrašavate ili neki stari deo nameštaja
  • Voda i obična krpa

Za ovu priliku uzela sam podlogu nekog starog rama za fotografije, i za početak ga ofarbala u belo, jer se u dekupaž tehnici salveta, ili novine lepe na svetloj pozadini.

***EKOSTEP IGRAČKE su potpuno ekološke, izrađene od bukovog drveta, farbane ekološkim bojama na vodenoj bazi.***

Dok se predmet sušio, isekla sam deo iz novina, koji mi je bio najzanimljiviji, sipala mlaku vodu u posudu i laganim pokretima kvasila parče novina za koje sam se opredelila.

Budite pažljivi kada kvasite novinu, ako se previše nakvasi, može doći do cepanja. Nakon što nakvasite novinu, odložite je na suvu krpu ili peškir, koji će upiti višak tečnosti.

Kada sve to završite, onda kreće lepljenje, za manje površine možete koristiti dekupaž lepak, dok se za veće površine, poput nekog nameštaja više isplati da koristite drvofiks.

Na predmet koji sam spremila, namazala sam lepak za dekupaž, preko toga sam stavila novinu, i opet prešla lepkom za dekupaž. I za kraj napomena, da preko novine morate preći nekoliko puta lepkom, kako bi se dobro zalepile.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree