April 18, 2018 in Uncategorized

5 cvetnih esencija koje vas uspešno pripremaju za letnje radosti

sinisaija1-e1401396444647-262x300Već smo pisali o tome da cvetne esencije mogu da budu korisne protiv zimske depresije, protiv prolećnog umora, za podizanje energije, protiv jesenjeg sivila. No, nismo još govorili o blagodeti cvetnih esencija i njihovoj ulozi u pripremanju za letnje dane.

Kako cvetne esencije mogu da nas pripreme za ovo godišnje doba?

Mogu da nam podignu raspoloženje, pomognu nam da se osnažimo i da nam na taj način ulepšaju predstojeće tople dane. Navešćemo vam nekoliko esencija izbora koje se mogu koristiti pojedinačno, ali i u kombinaciji a svaka od njih ima svoju ulogu u pripremi za letnje radosti.

California Poppy – cvetna esencija koja u sebi nosi magiju leta i čaroliju sunčeve svetlosti. Pomaže nam da bolje sagledamo prirodu oko sebe – da uživamo u zelenilu, životinjama, druženju sa ljudima. Ova esencija se još naziva i „čaša zlata“ – jer nam u telo i dušu uliva svetlost, intuitivnost i otvara vrata za otkrivanje unutrašnje lepote.

Indian Paintbrush – esencija korisna za kreativce. Kada osetite da ste isrpljeni, bez energije, da vam nedostaje fizička snaga da privedete do kraja ono što stvarate ovo je idealna esencija za vas. Ona vraća životnu energiju, i čini osobu kreativno jakom.

Morning glory -budi duh, vraća vitalnost. Ova esencija se koristi i da nam podmladi telo i dušu, da nas trgne iz letargije i inertnosti i da nam omogući da se saživimo sa snagom prirode. Ova esencija nas diže u rano jutro, spremne da uživamo u izlasku sunca i blistavom plavom nebu.

Sunflower – povećava ličnu harizmu i jasnoću. Ova esencija balansira mušku i žensku energiju otkrivajući nam sopstvenu snagu i samopouzdanje. Ojačava snagu i hrabrost, povezuje nas sa figurom oca i pomaže da osnažimo svoje liderske sposobnosti.

Zinnia – cvetna esencija koja nam pomaže da ponovo otkrijemo dete u sebi, da probudimo razigranost, radost, bezuslovnu ljubav, avanturistički duh. Ova esencija je idealna za radoholičare da se opuste i odmore i sagledaju vedriju stranu života. Korisna je za sve one koji pate od nedostatka radosti i energije, za preozbiljne i uvek zaposlene osobe.

Mi vam poklanjamo buketić za leto, a vaše je da odaberete šta bi vam najviše koristilo. Naravno, najkorisnije je da se konsultujete sa svojim terapeutom cvetnih esencija koji će vam i napraviti najbolju kombinaciju i pripremiti vas za radosti leta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree