April 18, 2018 in Uncategorized

Biohakeri otkrili formulu za noćni vid čoveka

Korak po korak, naučnici su sve bliži stvaranju super čoveka. Mala nezavisna grupa naučnika je otkrila metodu kojom se ljudima pruža sposobnost noćnog vida – doduše samo kratak period vremena i do 50m udaljenosti.

Nauka za mase (Science for the Masses), grupa biohakera je u teoriji imala rešenje za noćni vid uz pomoć vrste hlorofila po nazivu Hlorin e6 (Ce6) koji se nalazi u nekim ribama iz velikih morskih dubina. Da bi tu teoriju dokazali i u praksi, biohemičar iz tima Gabriel Licina je odlučio da bude zamorče za ovaj eksperiment.

NWJmNTFlNzEwYyMveThxVUlvOUtBaDdyNHd3c3RwM2twOFBZcDZvPS8zMDF4NDI6NDAxOXgyMzkwLzg0MHg1MzAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDcwKS9odHRwOi8vczMuYW1hem9uYXdzLmNvbS9wb2xpY3ltaWMtaW1hZ2VzLzBzaTY3cGZnMnh0YXhjejVnbHRpdWo0eGxibHo3OTVzYTN6MGNxeTZ6dXh

U njegovo oko, tačnije u konjuktivu su ukapali 50 mikrolitara Ce6 koji je trebalo da dođe do mrežnjače. Posle sat vremena, koliko je potrebno da hemikalija prodeluje, izašli su u noć da provere Gabrielove vizuelne sposobnosti. U početku je video oblike na udaljenosti od 10 metara, a kasnije se udaljenost i preciznost povećala. Test sa lociranjem ljudi koji stoje u šumi na udaljenosti od 50 metara je bio uspešan u 100% slučajeva. Kontrolna grupa bez „superljudskog“ vida je pogodila samo trećinu lokacija.

Ovo je savršen primer u kom pravcu nauka i biologija mogu da se kreću, pogotovo što noćni vid može da se iskoristi za neke ozbiljne situacije. Takođe, ovi biohakeri nisu uložili prevelik novac u inovaciju. Oni žele da pruže alternativu zvaničnom kursu nauke koji diktiraju velike korporacije. Kažu, nauka nije mistični jezik kojim mogu da pričaju samo odabrani.

Izvor: Mic
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree