April 18, 2018 in Uncategorized

BORAGE – PROBUDITE VATRU U SRCU I RASTERETITE DUŠU

baner_cvet_zs

Neki dan prošetah do cvetne pijace. Tražila sam prikladne cvetove za terasu i odjednom kao da se nađoh u priručniku za cvetne esencije. Da li je to bio dan sa porukom – ne znam, ali preda mnom su se samo stvarali nazivi biljaka za koje sam do tada dobrim delom znala samo iz priručnika. Nisam imala prilike da ih vidim uživo. Naravno, od ovih predivnih saksijskih primeraka nikako se neće praviti esencije jer za njihovu izradu se koriste one koje su same nikle, gde postoje izvori vode, gde ne postoji mogućnost hemijskog tretiranja. Mnogo toga treba da se poklopi da bi cvet postao cvetna esencija. Zato rekoh, da mnoge nisam videla uživo. Ne prave svi praktičari esencije, niti svako ima priliku da naiđe na svaku biljku. No, bio je to čaroban dan – susret sa nekim dragim cvetnim licima.

Danas bih volela da vam predstavim jedan cvet koji se koristi i u homeopatiji i fitoterapiji, kao i terapiji eteričnim uljima. No, ovde će biti prikazana iz ugla floriterapije. Danas pričamo o BORAGE (Borago officinalis), biljci koja raste i kod nas i u narodu je poznata pod raznim imenima –boražina, boraka, borac, boraša, volovski jezik, volovsko uvo. Ovo su samo neki od naziva na koje ćete naići tražeći je, pa je ipak najsigurnije da se držimo njenog zvaničnog naziva – BORAGE.

Cvetna esencija dobijena od ovog cveta je prvenstveno namenjena osobama koje osećaju pritisak u grudima, teško im je oko srca, nemaju poverenja i snage da se suoče sa izazovima. Ova esencija treba da nas oslobodi pritiska, donese hrabrost, da nas rastereti od briga. Borage cvetna esencija puni našu dušu optimizmom i entuzijazmom, donoseći joj olakšanje.

Borage cvetna esencija je dobra esencija izbora za sve one koji imaju problem sa srcem – jer kad je u srcu teško, kad u njemu nema vatre onda nam je teško i u čitavom telu. Suština Borage cvetne esencije jeste da otkrijemo čistu ljubav, oslobođenu ega, ponosa, da se razvežemo od svega što nas sputava. Oslobađanjem od stega mi smo opet omtimistični, puni života. Naše emocije su pozitivne, punimo se svežom, energijom i entuzijazmom. Osobe kojima treba ova esencija su preopterećeni brigom, ugasli, i prosto im treba vatra koju cvetna esencija Borage nosi.

Kad želimo da osokolimo osobu, da joj skinemo pritisak sa srca i duše, da joj podignemo samopouzdanje, ohrabrimo je da krene napred onda ćemo svakako odabrati ovu cvetnu esenciju.

Merima Aranitović
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree