April 18, 2018 in Uncategorized

Kako da sprečite suze dok sečete luk

Samo dve stvari mogu da nateraju suze svakom čoveku: kraj filma Šampion i sečenje luka. Za film nema leka, a što se tiče ovog drugog – evo par saveta kako da sprečite suze dok sečete luk.

  1. Nosite naočare – naočare blokiraju gasove i sprečavaju ih da vam udare u oči. Nekoliko kompanija u Americi proizvodi zaštitne naočare za luk, a interesantan modno-zaštitni detalj za kuhinju bi mogle da budu i motociklističke zaštitne naočare. Da li rade? Ni suzice. Sve dok ne počnu da vas zezaju zbog toga kako izgledate.
  2. Stavite parče hleba u usta – neki tvrde da će hleb u ustima pokupiti sve gasove koji teraju suze na oči. Da li radi? Vodopad. Takođe, prilično je balavo.
  3. Secite pored otvorenog plamena. Ukoliko imate plinsku ringlu, upalite je. Plamen usisa gasove i sagori ih pre nego što dođu do vaših očiju. Da li radi? Začujuće dobro. Ipak, neka plamen bude jak.
  4. Secite pod hladnom vodom. Ili pustite hladnu vodu preko luka dok ga sečete ili ga secite pod vodom. Ova tehnika će poslati srceparajuće hemikalije u slivnik. Da li radi? Nijedna suza nije prolivena korišćenjem ovih metoda. S druge strane, količina vode koja se potroši nimalo ne raduje nas, ekologe.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree