April 18, 2018 in Uncategorized

Napravite poklon koji će sigurno oduševiti vaše prijatelje

kreativna_trubaDragi naši kreativci,

Evo nas opet nakon Uskršnjih praznika, sa novim, zanimljivim i originalnim idejama. Piše vam Kandela, a danas sam rešila da podelim sa vama kako da napravite poklon za druga, drugaricu, devojku, momka…u pitanju je „kutija album“ 🙂

Za današnji kreativni poduhvat biće vam potrebna kutija (uzela sam je u prodavnici sa repro materijalima) – veličina zavisi od toga koliki „kutija album“ želite da napravite, moja je bila srednje veličine. Osim kutija trebaće vam izrađene fotografije, makaze, drvofiks, hamer papir, satenska traka za svaki slučaj, i s obzirom na to da sam radila dekupaž na spoljašnjem delu kutije, koristila sam i lepak za dekupaž, salvete i nakon toga akrilni lak.

kutija-ram1

Pa da počnemo…ova kutija je namenjena koleginici sa kojom sam do nedavno radila, pa smo nas nekoliko kolega rešili da napravimo neki originalni poklon koji će je oboriti sa nogu – i uspeli smo u tome 🙂

Tokom izrade „kutije albuma“ imala sam pomoć drage koleginice koja je bila tako ljubazna da fotografiše ceo proces, pa evo i kako je to izgledalo:

Prvo smo ofarbale kutiju u belu i roze boju, i pripremile je za kasnije dekupažiranje.

Onda dolazi seckanje hamera na kojem ćemo lepiti fotografije – mi smo uzeli hamer srebrne boje, i rešile smo da nam bude nešto manje dužine od same kutije. Pošto smo imali dosta fotografija, morale smo da isečemo dve trake hamera, a te dve trake smo spojile satenskim trakama, koje su se super uklopile.

Hamer drvofiskom zalepite za donji deo kutije, i krećete da lepite fotografije. Lepite ih tako da kada hamer budete izvlačili iz kutije fotografije budu na prednjoj strani. Kao što vidite, nije ništa teško, samo je potrebno da upotrebite vašu maštu i napravite stvarno kreativan poklon.

fotka-kutija

dsc_5904_1024x685

Kada završite da lepljenjem fotografija, ostavite da se osuše. Nakon toga sledi dekupaž kutije, i tu možete da lepite ili da nekom drugom tehnikom ukrašavate kutiju.

A evo i kako izgleda „kutija album“ 🙂

dsc_5907_1024x685
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree