April 17, 2018 in Uncategorized

CVETNE ESENCIJE KAO SREDSTVO IZBORA KOD VREMENSKIH (NE)PRILIKA

Sve češće čujemo da je neko meteoropata. U vestima sada postoji i biometeoprognoza. Vreme sve više utiče kako na naše raspoloženje, tako i na naše fizičko zdravlje. Kad nam je opšte psiho-fizičko stanje van ravnoteže, tada ni mi nismo funkcionalni. To utiče kako na naš porodični i društveni život, tako i na našu poslovnu efikasnost. Promene vremena dovode do glavobolja, nesanica, bolova u kostima, nervoze, besa, letargije, sezonske depresije.  Pitamo se – kad će sve ovo proći? Postoji li neki čarobni štapić da sve ovo prestane? Naravno, nema čarobnih štapića, ali su tu cvetne esencije koje svojim nežnim delovanjem utiču da se vratimo u fizičku i mentalnu ravnotežu a samim tim da povratimo i osećaj sreće i zadovoljstva.

Želimo da budemo srećni, zadovoljni i ispunjeni, ali napolju je kiša i izgleda da uspeva da promeni, utiče i neutrališe naš osećaj sreće. Kod svih vrsta promene vremena – kod svih klimatskih prilagođavanja, kod promene vremenskih zona, cvetne esencije dovode do isceljenja i vraćaju nam osećaj radosti i blaženstva.

Cvetne esencije koje su pogodne za kombinovanje tokom promene biometeoroloških prilika, esencije za vraćanje dobrog raspoloženja usled različitih vremenskih prilika su sve one koje nam pomažu da se oslobodimo tamnih misli, da vratimo pozitivan stav. One nam pomažu da je shvatimo da je sreća duboko u nama i da nam je ni jedna vremenska (ne)prilika ne može oduzeti. Takođe nam pomažu da prevaziđemo tenziju u stomaku, napetost u grudima, ramenima, glavi, da nam fizički simptomi ne kvare dan. Cvetne esencije su veoma pogodne za sve one koji ne podnose sivilo, mračnu atmosferu, koji žude za suncem. Vraćaju nam osećaj topline i pripadnosti mestu na kom se nalazimo.

Loše vreme ume da obeshrabri čoveka i da utiče na čitav njegov svet. Zato su tu esencije da vrate boje i veru u svakodnevna dešavanja, da pruže podršku i budu nam podstrek da ne odustanemo od svojih ciljeva.

Meteoropatama često nedostaje energija, sumorni su i obeshrabreni. Njima je potrebno vratiti osmeh na lice, usmeriti misli u pozitivnom smeru, naučiti ih da je snaga u njima i da je život isuviše lep da bi ga kiša ili nedostatak sunca upropastili.

Pogled kroz zamagljen prozor može na trenutak da vam pokvari dan. Ali, neka to bude samo jedan trenutak, dok ne shvatite da imate saveznike koji vam pomažu da se izvučete iz začaranog kruga meteoropatije, da pokrenete sopstvene mehanizme isceljenja, da ojačate svoj imunitet i uspostavite balans kako u telu tako i u duši. Čovek koji je jak, zdrav i koji veruje u sebe nema problem sa vremenom. On se svakom danu raduje jer zna da je neponovljiv. Ako ste i vi u grupi onih kojima vreme kroji kapu i raspoloženje predlažemo da probate sa floriterapijom. Neke od cvetnih esencija izbora bile bi: Mustrad, Chamomile, Saint John’s Worth, Gentian, Borage,Self HealEchinacea.

Merima Aranitović i Marija Radojković, floriterapeuti
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree