April 17, 2018 in Uncategorized

Supa 100 puta jača od antibiotika

Ova supa od belog luka, crvenog luka i malo majčine dušice, je odlična u borbi protiv virusa gripa i prehlada.

Farmaceutska industrija je forsirala antibiotike sve dok se njihova efektivnost nije smanjila i čak ponegde potpuno stvorila rezistentnost na njih. Sa takvom situacijom, sve više ljudi se okreće prirodi u potrazi za rešenjima za njihove zdravstvene probleme.

Beli luk ima sjajne antibiotske osobine zbog jedinjenja po nazivu alicin, koje se nalazi u čenu. Studija Univerziteta u Vašingtonu je dokazala da je beli luk 100 puta efektivniji u tretmanu kampilobaktera (crevna infekcija) od antibiotika na tržištu.

SASTOJCI:

5 glavica belog luka

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike putera

2 glavice crvenog luka, naseckane

1 kašika sveže majčine dušice

250ml kokošje supe

Začini po ukusu

3 šoljice iseckanog starog hleba

1 šoljica pavlake

PRIPREMA:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva, stavite očišćene čenove belog luka na foliju, poprskajte maslinovim uljem i uvijte u foliju. Stavite foliju u posudu pa u rernu na 90 stepeni.

Kad izvadite iz rerne, ostavite malo da se prohladi. Pomešajte 2 kašike maslinovog ulja i kašike putera u šerpi sa kokošjom supom i zagrevajte. Dok se greje, u mešavinu sipajte crveni luk, kuvajte 10 minuta uz često mešanje.

Kad se beli luk ohladi, sameljite ga i pomešajte sa skuvanim crvenim lukom. Dobro pomešajte, dodajte majčinu dušicu i ostalo začinsko bilje. Smanjite temperaturu i dodajte iseckan stari hleb. Kuvajte još 5 minuta dok hleb ne omekša. Izvadite sveže bilje iz mešavine i ostatak stavite u blender sve dok se ne dobije kremasta masa. Vratite supu u šerpu, dodajte pavlaku, dodajte so i biber po želji i – uživajte!

Izvor: Humans are free




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree