April 18, 2018 in Uncategorized

Jagoda – cvetna esencija za prelomne životne situacije

Strawberry

baner_cvet_zsVreme je da upoznate cvetnu esenciju jagode. Kad govorimo o ovoj cvetnoj esenciji, prva terapijska asocijacija je dostojanstvo. Kad se u životu suočimo sa trenucima promene kao što su:  pubertet,  kriza srednjih godina, menopauza, andropauza dobro je uzimati ovu esenciju. Svaka promena, dobra ili loša, dovodi naše telo u stanje stresa, ali posebno treba da budemo nežni prema sebi kada je loš stres u pitanju. Jagoda je izuzetno korisna kada prolazimo kroz fazu raskida, razvoda, razdvajanja – i u tim situacijama je posebno korisna za onog ko je „ostavljena“ strana.

Treba ga davati i deci u periodu razvoda jer deca, iako nisu direktni učesnici, često izuzetno traumatično doživljavaju tu životnu fazu. Ova esencija pomaže osobi da ostane pribrana – ovde i sada, da shvati da je potrebno sačuvati unutrašnji mir.

Esenciju jagode je potrebno davati svima onima koji se preispituju: kad u pitanje dovode ličnu vrednost, postignuća, samopoštovanje, seksualnost. Kad neko stalno ponavlja da  nikad nije dovoljno dobar,  da ništa ne ume da uradi kako treba, tada je vreme za ovu cvetnu esenciju.  Jagoda preispituje obrasce koji su poneti iz detinjstva i koje osoba ponavlja kad odraste.  Cvetna esencija jagode oslobađa od duboko usađenih, bolnih obrazaca ponašanja.  Jagoda osnažuje, štiti od lošeg uticaja drugih ljudi. Vraća dostojanstvo putem samospoznaje, vraćajući osobi unutrašnju snagu i pomažući joj u samoprihvatanju.

Merima Aranitović – praktičar cvetnih esencija
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree