April 17, 2018 in Uncategorized

Kako da budete lepi sami sebi

Autor: Marija Radojković baner_cvet_zs

Koliko puta ste se našle ispred garderobera  spremajući se za posao, sastanak, večernji izlazak sa istom nedoumicom “šta obući” ili osećajem da od svega što imate ništa vam ne stoji baš onako kako biste to želele? Takođe, poznata Vam je i situacija u kojoj vidite svoju prijateljicu i zaključite da na njoj nije ni jedan poseban komad garderobe ali ona jednostavno ZRAČI SVOJOM LEPOTOM. Intenzitet njene lepote, pojave, je toliko primetan da se upitate šta stoji iza toga.

Pitanje lepote je ženskoj populaciji od posebnog značaja, jer odraz koji vidimo u ogledalu često je osećaj uz koji lakše, sigurnije, poletnije zakoračimo u dan koji je pred nama. Vrlo često iza “teškog izbora kombinacije” i našeg odraza u ogledalu stoji manjak unutrašnjeg zadovoljstva, samopouzdanja i ličnog vrednovanja.  Kada imamo sve to mi jednostavno plenimo svojom fizičkom pojavom. Sve što obučemo “stoji nam”, lakše obavljamo aktivnosti i osmeh često krasi naše lice. I upravo u takvim okolnostima ne postoji situacija u koju nećemo ući i ne postoji dogadjaj u koji se nećemo upustiti. Hm, a sve počinje jutarnjim oblačenjem i pogledom u ogledalo.

Cvetna esencija Pretty Face (Triteileia ixioides) je jedna od esencija prvog izbora kada želimo da vratimo sebi osećaj fizičke lepote i emocionalne ravnoteže. Ona menja naš  na osećaj da nismo dovoljno lepi, da smo odbačeni zbog ličnog izgleda. Osoba koja koristi ovu cvetnu esenciju prihvata svoj fizički izgled i počinje da zrači  unutrašnjom lepotom.

[su_frame] Natura sapuni[/su_frame]

Posebno je pogodna za osobe koje od detinjstva muči sindrom “ružnog pačeta” i odbacivanja, jer tada toj osobi daje snagu, inspiraciju i unutrašnju motivaciju za mnoge aktivnosti. Osobe koje su neko vreme uzimale ovu esenciju objašnjavaju uticaj esencije sledećim rečima: “Osećam se bolje, lepše, poletnije, kao da sam dobila neku unutrašnju sigurnost; lakše komuniciram, imam više samopouzdanja i što je takođe primetno dobijam vise komplimenata od ljudi oko sebe. Volim da je imam u kombinaciji jer je meni, lično, bitno kakav utisak ostavljam na ljude oko sebe. Nekako sam sigurnija kada sam zadovoljna onim što vidim u ogledalu”.

Cvetnu esenciju Pretty Face često možemo kombinovati sa esencijama kao što su Walnut, Iris, Rock Water, Lotus, Larch, Sunflower, Holly, Indian Paintbrush ili Zinnia. U takvoj kombinaciji podstičemo ličnu kreativnost, radost, samopouzdanje, vrednujemo svoje kvalitete, otvaramo srce i imamo ČAROBNI OSEĆAJ LEPOTE.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree