April 17, 2018 in Uncategorized

Mesta koja morate posetiti da biste poverovali u njih 4.deo

Nastavljamo sa serijalom Mesta koja morate posetiti da biste poverovali u njih –

Skrivena plaža, Meksiko

Playa del Amor, poznatija kao Skrivena plaža, se nalazi na Marieta ostrvima, lociranim zapadno od Puerto Valjarta  u Meksiku. Glasine kažu da je rupa koja otkriva skrivenu plažu nastala kao rezultat bombardovanja. Marieta ostrva su oduvek bila nenaseljena, što ih je preporučilo meksičkoj vladi kao mesto za vojna testiranja. Bombe su najverovatniji uzrok mnogih pećina i formacija stena na ostrvu.

Šezdesetih godina prošlog veka, čuveni Žak Kusto je vodio proteste protiv štetnih ljudskih aktivnosti na ostrvima. 2005.godine ostrva su proglašena za nacionalni park i plivanje, veslanje i sunčanje su postale jedine dozvoljene ljudske aktivnosti. I pored oštećene flore i faune, mnoge godine mira su povratile morski život u, sada, čistim vodama.

Do ove skrivene fenomenalne plaže možete doći samo plivanjem kroz 15 metara dugačak tunel.

1750

Pećina trščane frule, Kina

Ova pećina predstavlja jednu od najvećih atrakcija Guilina, a ime je dobila po trskama koje rastu ispred pećine od kojih mogu da se naprave frule. Unutar pećine se nalazi spektakularan svet stalaktita, stalagmita, kamenih stubova i kamenih formacija koje osvetljava višebojno svetlo.

[su_frame] Pansion Nebo –  na obroncima planine Golije.[/su_frame]

240 metara dugačka pećina je puna interesantnih i čudnih oblika i formacija koje se upoređuju sa mitološkim stvorenjima ili slikama prirode. Unutar pećine je pronađeno 70 zapisa mastilom koji mogu da se datiraju na osmi vek i Dinastiju Tang. U pitanju su putopisi i pesme koje nam kazuju da je pećina bila atrakcija i u davna vremena.

reed-flute-cave-5[2]
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree