April 17, 2018 in Uncategorized

Maslinovo ulje za lepotu

Blagodeti maslinovog ulja, čini se, nemaju granica. Dar prirode koji leči i iznutra i spolja jako je koristan za naše zdravlje. Ima primenu kako u ishrani i za lečenje, tako i za ulepšavanje. Mi ćemo vam predstaviti tri načina da iskoristite maslinovo ulje kako biste poboljšali izgled kože, kose i noktiju.

Za kosu

Maslinovo ulje je jako delotvorno za kosu bez sjaja i oštećenu kosu. Možete ga koristiti u kombinaciji sa drugim sastojcima, poput meda i žumanaca, ali je takođe efikasno i kao takvo. Ono što treba da uradite jeste da nanesete nekoliko kašika maslinovog ulja na teme i blagim pokretima da ga umasirate u kosu. Možete ga naneti duž cele kose, umotati u neki peškir ili foliju i staviti da deluje minimum pola sata. Nakon toga isperite kosu i tretirajte kao i obično tokom pranja i sušenja. Tretman možete ponoviti bar jednom nedeljno.

Za kožu

Maslinovo ulje se za kožu može iskoristiti na mnogo načina. Sa žumancetom i kašičicom meda ga možete koristiti kao masku za lice. Potrebno ju je držati oko dvadesetak minuta i zatim isprati mlakom vodom. Za telo, maslinovo ulje može vam poslužiti uz kukuruzno brašno (palentu) kao piling. U nekoliko kašika maslinovog ulja dodajte upola manje palente, dobro pomešajte i utrljajte u kožu kružnim pokretima. Ovaj piling je malo grublji, ali jako delotvoran, kako za blistaviju i nežnu kožu, tako i za cirkulaciju.

Za nokte

Za jačanje noktiju i zdraviji izgled noktiju i zanoktica možete zagrejati malo maslinovog ulja i natapati nokte petnaestak do dvadeset minuta. Posle toga nokte možete namazati limunom i takav tretman trebalo bi ponavljati nekoliko puta nedeljno, kako bi efekat bio vidljiviji.

Ovo je samo još jedan od primera da ne treba da zaboravimo na blagodeti koje nam je sam priroda pružila i da ih iskoristimo na najbolji mogući način.

Lidija Petrović
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree