April 17, 2018 in Uncategorized

Napravite prirodni dezodorans

Autor: Lidija Petrović

Pisali smo o tome koji se sve štetni sastojci mogu naći u nekim od kozmetičkih proizvoda. Ako bismo nastavili istim tokom, za svaki proizvod koji koristite, počevši od proizvoda za ličnu higijenu, postojaće neki od sastojaka koji će loše uticati na vaše zdravlje. Alternativu možete naći u proizvodima sa bio i organic etiketom, ali takođe alternativa može biti i u vašoj kuhinji. Odlučili smo da vam predstavimo nešto što vam je svakodnevno potrebno, a oduzeće vam svega petnaestak minuta vremena da napravite. Reći ćemo vam kako možete napraviti prirodni dezodorans u stiku.

Za ovaj poduhvat potrebno vam je sledeće:

  • dozer od starog stika,
  • 5-6 kašika kokosovog ulja ili 1dl maslinovog ulja,
  • 3 kašičice gustina,
  • 3 kašičice sode bikarbone,
  • 5-10g pčelinjeg voska (nije neophodno staviti pčelinji vosak),
  • nekoliko kapi eteričnog ulja po želji.

Za početak pomešajte sodu bikarbonu i gustin. Na pari otopite kokosovo ulje, odnosno ugrejte maslinovo ukoliko se odlučite za njega. U to dodajte malo pčelinjeg voska, a zatim mešavinu sode bikarbone i gustina i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Odaberite eterično ulje po želji i dodajte nekoliko kapi. Smesu sipajte u stari dozer ili teglicu i ostavite na hladnom mestu da se stegne. Dezodorans možete čuvati u frižideru.

Cena svih ovih sastojaka je neznatna u odnosu na to da ćete dobiti prirodan, bezbedan i mirišljav proizvod za svakodnevnu upotrebu. Od svega najveća investicija su kokosovo, odnosno maslinovo ulje i eterično ulje. Sve sastojke možete naći u prodavnicama zdrave hrane. Bićete potpuno sigurni u efikasnost svog proizvoda. Ovaj prirodni dezodorans deloveće antibakterijski, neće sprečavati znojenje i biće dugotrajan na vašoj koži.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree