April 17, 2018 in Uncategorized

Voće za lepši izgled

Young Woman Washing Her Face

Lidija Petrović

Limun za probleme sa noktima

Ukoliko su vam nokti slabi i krti, nema boljeg rešenja od limuna. Bar jednom nedeljno trebalo bi da utrljate nokte u polovinu limuna. Takođe, kako je limun prirodni izbeljivač, on vam može rešiti i probleme fleka na noktima, ali i na koži.

Banana za lepu i negovanu kožu i kosu

Za osetljivu kožu banana je spas. Nema toga što će blagotvornije i nežnije delovati na vašu kožu do banane. Izgnječite polovinu banane i napravite masku koju možete koristiti kako za lice, tako i za kosu. Koža će vam biti sveža, a kosa mekana. Ponovite ovo bar jednom nedeljno.

Jabuka – izvor vitamina

Jabuka sadrži vitamine A, B i C. Dovoljno je da sirovu jabuku izrendate i stavite na lice, ali preporučujemo i kuvanu jabuku sa malo mleka, gde ćete dobiti toplu masku za lice, koja će zaista biti blagotvorna za vašu kožu u ovim hladnim danima.

Kivi i jogurt

Ono što može pomoći vašoj koži da zablista jeste jedan kivi, kašičica meda i malo jogurta. Ovu smesu pomešajte i držite na licu oko pola sata. Nakon toga isperite lice mlakom vodom.

Koštunjavo voće za negu

Bademe i orahe takođe možete iskoristiti za negu kože. Gaza od mlevenih oraha, sa nekuvanim mlekom i sokom od pomorandže pravi je izvor kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Bademovo brašno, bademovo ulje i bademov med možete koristiti ako ste izloženi stresu i umoru. To će pomoći vašoj koži da vrati svežinu i sjaj.

Ovih nekoliko korisnih saveta samo su usputni vodič do lepog izgleda. Najvažnije je ustvari da ne zaboravite da pojedete po koju voćku i povrćku, jer je to najdelotvorniji put do lepšeg izgleda.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree