Supa 100 puta jača od antibiotika
Ova supa od belog luka, crvenog luka i malo majčine dušice, je odlična u borbi protiv virusa gripa i prehlada.
Farmaceutska industrija je forsirala antibiotike sve dok se njihova efektivnost nije smanjila i čak ponegde potpuno stvorila rezistentnost na njih. Sa takvom situacijom, sve više ljudi se okreće prirodi u potrazi za rešenjima za njihove zdravstvene probleme.
Beli luk ima sjajne antibiotske osobine zbog jedinjenja po nazivu alicin, koje se nalazi u čenu. Studija Univerziteta u Vašingtonu je dokazala da je beli luk 100 puta efektivniji u tretmanu kampilobaktera (crevna infekcija) od antibiotika na tržištu.
SASTOJCI:
5 glavica belog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike putera
2 glavice crvenog luka, naseckane
1 kašika sveže majčine dušice
250ml kokošje supe
Začini po ukusu
3 šoljice iseckanog starog hleba
1 šoljica pavlake
PRIPREMA:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva, stavite očišćene čenove belog luka na foliju, poprskajte maslinovim uljem i uvijte u foliju. Stavite foliju u posudu pa u rernu na 90 stepeni.
Kad izvadite iz rerne, ostavite malo da se prohladi. Pomešajte 2 kašike maslinovog ulja i kašike putera u šerpi sa kokošjom supom i zagrevajte. Dok se greje, u mešavinu sipajte crveni luk, kuvajte 10 minuta uz često mešanje.
Kad se beli luk ohladi, sameljite ga i pomešajte sa skuvanim crvenim lukom. Dobro pomešajte, dodajte majčinu dušicu i ostalo začinsko bilje. Smanjite temperaturu i dodajte iseckan stari hleb. Kuvajte još 5 minuta dok hleb ne omekša. Izvadite sveže bilje iz mešavine i ostatak stavite u blender sve dok se ne dobije kremasta masa. Vratite supu u šerpu, dodajte pavlaku, dodajte so i biber po želji i – uživajte!
Izvor: Humans are free
Leave a Reply